Nu știu cum ajunge un vis, să-mi subjuge mintea!!! Voi ați pățit așa ceva?
Dar până la urmă visul a devenit realitate, de a porni într-o călătorie ce a avut drept destinație, ce altceva decât, Milano. Și nu oricum, împreună cu minunile din viața noastră👨👨👧👦. Fiecare moment petrecut cu ele este prețios și ne face să ne simțim superb. Ele știu bine, că sunt cel mai minunat dar pe care l-am primit vreodată în viața noastră!
Milano este cel mai important oraș din nordul Italiei, fiind capitala regiunii Lombardia. Când spui Milano gândul te duce la casele de modă sau la magazinele cochete care sunt împânzite în toată metropola, la Teatrul La Scala, la Bursa Italiană, la Alfa Romeo sau la renumitul Dom. Ei bine, atunci când am ales orașul vedetă pentru prima oară în Italia, am făcut abstracție de imaginea sa plină de strălucire și am căutat ”sufletul”. L-am găsit după mii de pași făcuți pe jos. Și ce-am mai găsit? Povești spuse în culori, turiști înfometați de frumos, surprize la tot pasul și multă iubire.
Cum ajungem și ce vizităm?
Noi am ales să plecăm din aeroportul Internațional Iași spre aeroportul Milan Bergamo cu compania aeriană Wizz, unde zborul durează cca 2 ore și 30 de minute.
Când ne-am încropit lista cu ceea ce vrem să vedem în Milano, am citit foarte multe păreri care afirmau că am putea fi dezamăgiți de oraș. Acest lucru ne-a determinat să scormonim în dedesubturile internetului și să descoperim ce secrete bine păstrate are capitala modei.
Ce poți face într-un timp scurt în Milano? Din punctul nostru de vedere nu multe, ci foarte multe. Și pentru că experiența noastră a fost una care ne-a făcut să ne îndrăgostim de faimosul oraș, cu ajutorul Angelicăi, prietena noastră care locuiește în Milano, vă las mai jos ”to do list”.
Domul din Milano
Și cum orice poveste de călătorie în Milano începe de la celebra catedrală Domul din Milano care este ca un magnet pentru turiști. Piața din fața sa e mereu neîncăpătoare (Piazza del Duomo), indiferent de anotimp, zi sau oră. Nu am reușit să facem poze fără să fi prins și pe alții în imagine.😥
Domul din Milano sau Catedrala Santa Maria Nascente este una dintre cele mai impresionante catedrale din lume. În ceea ce este dimensiunea Milano, Domul este cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din lume, după Catedrala din Sevilla și Basilica San Pietro din Roma.
Lucrările pentru construcția catedralei din Milano au început în 1386, când stilul catedralelor gotice a atins apogeul.
În total, aproape 3500 de statui decorează Domul din Milano, și două treimi din ele sunt în exterior.
Pentru a putea aprecia pe deplin statuile și cele 135 de turle, trebuie să luați liftul (care se află în spatele Domului) până pe acoperiș sau pe cele 33 de trepte de piatră, de unde în zilele senine vă puteți bucura de niște priveliști deosebite ale Aplilor. Noi am ales treptele😀.
Pe lângă toate acestea, cea mai bună informație este aceea că Domul din Milano este cel mai fotografiat obiectiv turistic din oraș. Așadar, liber la fotografii!👌📷
Galeria Vittorio Emanuele II
Chiar în centrul orașului Milano, între Domo și Teatrul Scala din Milano, se găsește Galleria Vittorio Emanuele II construită între anii 1860 și 1870. Poate fi numit și mall de shopping, dar este unul foarte elegant. Tavanul aflat foarte sus este făcut din domuri de sticlă și fier.
Teatrul Scala din Milano
Cine ajunge în Milano e musai să ajungă și la Teatrul Scala. Acesta este cel mai însemnat centru al culturii și artei italiene și, totodată, este una din cele mai faimoase teatre de operă din lume. Pe scena Teatrului Scala au urcat în ultimii 200 de ani cei mai mari artiști de operă italiană și mulți dintre cei mai buni artiști din lume.
Biserica San Lorenzo Maggiore
După o oprire și o ședință 📷 în fața celebrului Dom, așa cum spune zicala din Milano „Hai să ne vedem la coloane” ceea ce înseamnă să ne întâlnim la poalele celor 16 coloane care stau în fața Bazilicii San Lorenzo Maggiore, am ajuns și noi. Coloanele și biserica datează din epoca romană, între secolele IV și V, și sunt una dintre cele mai frumoase urme ale trecutului din oraș.
Zidul pictat de lângă Biserica San Lorenzo Maggiore
Chiar în stânga bisericii, la intrarea în parcul Giovanni Paolo II, se află un zid acoperit cu picturi. La prima vedere, pare că acesta se află în locul nepotrivit, însă aflându-i povestea, constați că acesta nu ar fi putut fi în altă parte. Astfel, la inițiativa preotului paroh al bisericii San Lorenzo, unsprezece artiști stradali s-au întrecut în creativitate, ”împodobind” zidul cu scene și momente din istoria orașului.
Cartierul Naviglio și canalele sale
Se spune că acest cartier este unul dintre cel mai la modă și mai pitoresc din Milano. Farmecul este dat de sistemul de canale proiectat de Leonardo da Vinci, la comanda lui Ludovic Sforza, în jurul anului 1482, pentru a permite navigarea la Lacul Maggiore la Milano.
Și odată ajuns aici simți ceva din spiritul Veneției sau al districtului Nyhavn din Copenhaga? E de prisos, fotografiile povestesc atât de frumos.
Castelul Sforzesco
Un alt obiectiv turistic pe care l-am avut în vedere să îl vizităm în această vacanță din Milano a fost Castelul Sforzesco. Fostă reședință a Ducilor de Milano, fortăreața este construită din cărămidă roșie cu turnuri înalte și ziduri de apărare și a fost începută de Visconti în secolul al XIV-lea. Distrus aproape în totalitate în anul 1447, Castelul a fost refăcut de familia Sforza, ca reședința regală, ceea ce înseamnă că de-a lungul secolelor au fost implicați mulți arhitecți și designeri, inclusiv Leonardo da Vinci.
Bosco Verticale
Ei da, Angelica, prietena noastră ne-a invitat să vedem surpriza de lângă Gae Aulenti Square o Pădurea Verticală sau Bosco Verticale. Acești zgârie-nori sunt, probabil, cele mai fotografiate clădiri din Europa. Mai mult decât atât, cele două construcții au fost plasate pe primul loc în clasamentul celor mai postate zece clădiri verzi online.
👉Dorești să-mi oferi o cafea? ☕https://www.buymeacoffee.com/gginactiune
!!! Dacă ți-a plăcut acest articol, susține-ne cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos !!!🙏 👇