Vă salutăm din inima Italiei! Roma, care este fără dubiu una dintre cele mai spectaculoase locații din Europa, cu numeroase obiective turistice pe care trebuie sa le vezi cel puțin o dată în viață și cu o bucătărie plină de preparate delicioase.
Haideți cu noi în călătorie!
Dacă lipsești de la lecția de istorie ca să pleci în vacanță la Roma, nu-i nimic! Te vei întoarce de aici cu mai multe informații decât ți-ai putea imagina, ba mai mult vei putea să vezi unele dintre locurile în care s-a scris istoria.
Cum ajungi la Roma, Italia?
Bun, știm cu toții că toate drumurile duc la Roma, dar ne-am propus să vă prezentăm pe scurt călătoria noastră. Am decolat de pe Aeroportul Internațional "Ștefan cel Mare" Suceava spre Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci localizat în Fiumicino care este cel mai mare și mai aglomerat aeroport din Italia, cu compania aeriană Wizz, unde zborul durează cca 2 ore și 20 de minute.
Cum te deplasezi de la aeroport la Roma ?
Transportul de la aeroportul din Fiumicino către Roma Termini care este gara principală din Roma, costă 8 euro pentru o călătorie cu T.A.M. Biletele pot fi achiziționate în afara terminalului aeroportului sau direct la șofer. Pot fi achiziționate și în avans aici și costă doar 6 euro.
Totuși, cu titlu informativ, transportul în comun în Roma este organizat de ATAC unde găsiți tarifele biletelor aici. Alte oferte pentru vizitarea obiectivelor cu transport inclus găsiți aici.
Când să mergi la Roma?!
Noi am ales să vizităm Roma în luna Octombrie unde termometru arăta 29 de grade C, ne-am ferit de perioada caniculară iulie-septembrie.
Unde să te cazezi în Roma?
Vă recomandăm să căutați o cazare în zona Gării Termini,👉 aici s-au la un preț cu mult mai redus lângă Roma.
Așa, ce e de vizitat în Roma?
Mhm, sunt o grămadă de chestii de văzut, trebuie să ai răbdare să le iei pe toate la rând.
Fontana di Trevi
Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Acest monument impresionant domină micuța piață Trevi situată in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr. ce se numește Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) și aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.
Columna lui Traian
Columna a fost ridicată atât pentru a comemora victoriile lui Traian, fiind o adevărată istorie gravată în piatră, cât și pentru a servi ca mausoleu (după deces, cenușa împăratului a fost depusă în încăperea de la baza columnei).În total, sunt prezentate, în cele 155 scene de pe columnă, 2662 de figuri omenești, de circa 60-75 cm înălțime. Împăratul Traian este prezent de 58 de ori.
Panteonul
Panteon înseamnă „toți zeii” și, deși se crede în mod obișnuit că a fost un loc de cult dedicat zeităților romane, scopul său inițial este de fapt necunoscut. Cu puține mențiuni despre aceasta în textele antice, istoricii au fost lăsați oarecum în întuneric. Deși ar putea fi un templu, clădirile romane erau de obicei structuri multifuncționale.
In vârful domului exista o deschizătura mare, numita oculus, care era singura sursa de lumina a clădirii. Partea din față a impresionantei clădiri are trei rânduri a cate 8 coloane, fiecare cu un diametru de 1.5 metri. Ușa masivă din bronz asigură accesul în clădirea cilindrică.
Piazza di Spagna
Piazza di Spagna, la baza Treptelor Spaniole, este una dintre cele mai faimoase piețe din Roma, Italia.
Vatican
Vatican, oficial Statul Cetății Vaticanului, este un mic stat suveran al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în orașul Roma, Italia. Întreaga țară este de aproximativ o jumătate de kilometru pătrat.
Întreg teritoriul statului Vatican a fost înscris, în anul 1984, pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Șeful statului este papa, care conduce statul Vatican și ocupă Sfântul Scaun. Papa, ca suveran al celor două entități, este ales pe viață în conclav de cardinalii care nu au împlinit vârsta 80 de ani în ziua în care a survenit sedisvacanța. Papa este ajutat la conducerea celor două entități politice de Cardinalul Secretar de Stat și de guvernatorul Cetății Vaticanului. Din 15 octombrie 2013 funcția de Cardinal Secretar de Stat, echivalentă celei de premier, este deținută de arhiepiscopul Pietro Parolin. Guvernator al Cetății Vaticanului este din 2021 cardinalul Fernando Vérgez Alzaga.
Colosseum
Colosseumul este un monument istoric și turistic aflat în centrul Romei vizitat de foarte mulți turiști din toată lumea. El este probabil cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman. Acesta era cea mai mare construcție a vremurilor sale după piramide și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat in Italia.
Colosseumul este situat la est de Forumul Roman. Construcția a început sub conducerea împăratului Vespasian în anul 72 d.Hr. și a fost finalizată în anul 80 d.Hr. sub conducerea succesorului și moștenitorului său Titus.
Ar putea avea, este estimat, între 50.000 și 80.000 de spectatori având o audiență medie de aproximativ 65.000.
Prizonierii din războaie erau puși să lupte între ei sau cu animale sălbatice. Spectatorii se delectau privind luptele dintre gladiatori si sclavi, uneori chiar si intre gladiatori si animale. Între anii 80-400 d.Hr. se estimează că și-au pierdut viața în Colosseum în jur de 300.000 oameni, alături de peste 1 milion de animale.
Biserica Sant'Ignazio (Chiesa di Sant'Ignazio di Loyola)
Un turist neatent care trece pe acolo ar putea privi Biserica Sant'Ignazio fără să-i acorde o atenție deosebită. Un lăcaș de cult baroc printre cei mulți din orașul Roma. În interiorul acestei biserici se ascunde frumusețe și relevanță artistică la egalitate cu alte mari lăcașuri de cult din provincie.
Sant'Ignazio din Roma este un monument istoric și de arhitectură, principala biserică a iezuiților din Roma, alături de Il Gesù. Edificiul, ridicat în anul 1626 după planurile arhitectului și matematicianului Orazio Grassi, se găsește la o distanță de 250 de metri de Panteonul din Roma
Roma a inspirat multe povești, filme, idei și curente, rămânând, în continuare, fascinantă pentru toți cei care o descoperă! Asemuită cu un muzeu în aer liber, capitala Italiei iți va câștiga admirația, ba mai mult, ai șansa să-i descoperi magia fără să fii nevoit să plătești taxe de acces sau alte onorarii.
👍Dacă nu vreți să cheltuiți foarte mulți bani aveți și câteva alternative cu intrarea gratuită sau… fără intrare.
Biserica Sant'Ignazio (Chiesa di Sant'Ignazio di Loyola)
Basilica S. Andrea della Valle
Fontana di Trevi
Altare della Patria
Columna si Forul lui Traian
Panteonul
Bazilica Sfântul Petru
Piazza Navona
Piazza di Spagna (Piata Spania si Treptele Spaniole)
Piazza Venezia
Agnese in Agone
Santa Maria sopra Minerva
👍Obiective de vizitat pe care dați 💰bani:
Colosseum
Forum Roman
Vatican
Castelul Sant Angelo
👉Dorești să-mi oferi o cafea? ☕https://www.buymeacoffee.com/gginactiune
!!! Dacă ți-a plăcut povestea noastră, susține-ne cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos !!!🙏 👇